Bouw aan je doelen en dromen

Artikel silo’s voor meer verdiensten met affiliate marketing

Ontdek de kracht van artikel-silo’s op je website voor meer inkomsten met affiliate marketing. Vergroot je website-autoriteit en verdien meer met affiliate marketing!

Stel je voor dat jouw website op de eerste pagina van zoekresultaten staat omdat jouw content naadloos is georganiseerd en jouw lezers worden meegezogen in een betoverende reis door jouw onderwerpen. Je verdient goed geld met affiliate marketing en kan er goed van leven. Klinkt dat niet als de ideale situatie voor elke website-eigenaar, blogger en affiliate marketeer?

Voor mij was het een eye-opener toen ik leerde om blogartikelen in silo’s te schrijven. Ik werd beter gevonden te worden in Google met mijn blog en had gelijk een betere website structuur te hebben voor mijn lezers. Ik wil deze eye-opener graag met je delen zodat jij ook hiermee aan de slag kan om meer autoriteit te krijgen met je blog of website.

Behalve het kiezen van het juiste product om te promoten als affiliate en je doelen te stellen om succesvol te worden met affiliate marketing is het maken van een artikel silo van groot belang.

Heb je nog geen blog of website en wil je snel leren om geld te verdienen met bloggen van iemand die zelf een kei is in affiliate marketing en bloggen dan raadt ik je aan om de cursus Affiliate Roadmap (affiliate link) te volgen.

Nog geen grote autoriteit met je blog of website?

Heb jij ook nog geen grote autoriteit met je blog of met je website en klinkt dit als muziek in jouw oren? Dan heb ik goed nieuws. Met de magie van artikel-silo’s kun je jouw website-autoriteit vergroten. Dit zal ook jouw affiliate inkomsten een flinke boost geven. 

Als je wilt ontdekken hoe je jouw content strategisch kunt structureren en de kracht van artikel-silo’s kunt benutten, ben je hier aan het juiste adres.

In dit artikel zal ik  je inzicht geven in het opzetten van een effectieve artikel-silo, stap voor stap.

Ik zal je vier voorbeelden delen van verschillende niches zodat het duideijker wordt. In deze voorbeelden  laat ik zien hoe artikel-silo’s kunnen worden toegepast om meer te verdienen met affiliate marketing.

Artikel silo’s leren maken

Of je nu een beginnende blogger,  website eigenaar bent of een ervaren affiliate marketeer, heb ik 2 doelen met dit artikel. In de eerste plaats hoop dat de informatie die je hier vindt, je zal helpen om jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen en op de tweede plaats wil ik je helpen om je jouw doelen te bereiken.

Dus, trek je content creatie-handschoenen aan en ga mee op een reis door de krachtige wereld van artikel-silo’s. 

Ontdek hoe je jouw website laat stralen als een autoriteit in jouw niche en hoe je tegelijkertijd jouw affiliate inkomsten naar nieuwe hoogten kunt stuwen.

Laat de zoekmachines jouw website omarmen, en laat jouw lezers zich verdiepen in een gestroomlijnde en boeiende content ervaring. 

Bereid je voor om te leren, te groeien en jouw website hopelijk te transformeren in een waar succesverhaal.

Laten we beginnen met het ontgrendelen van de geheimen van artikel-silo’s voor website-autoriteit en affiliate marketing succes!

Begrijpen van artikel-silo’s

Een artikel-silo is een hiërarchische structuur die de inhoud van je website in thematische groepen organiseert.

Elke groep bevat gerelateerde artikelen of blogposts die een specifiek onderwerp diepgaand behandelen. Je gaat deze aan elkaar koppelen zodat je lezers meer duidelijkheid krijgen. Op die manier geef je volledige waarde aan je bezoekers.

Deze rangschikking stelt ook de zoekmachines zoals Google in staat om de inhoud van je website beter te begrijpen en het verbetert de navigatie voor gebruikers. Dit resulteert in een aangenamere browse-ervaring voor je lezers.

Het belang van artikel-silo’s voor je website-autoriteit

– Verbetering van de gebruikerservaring

Artikel-silo’s verbeteren de gebruikerservaring door een logische en georganiseerde structuur te bieden. Bezoekers kunnen gemakkelijk relevante informatie vinden binnen een bepaalde silo, waardoor de kans op het verlaten van de site wordt verkleind. Wanneer gebruikers waardevolle inhoud vinden, zijn ze eerder geneigd om langer te blijven, andere artikelen te verkennen en in de toekomst terug te keren naar de website.

– Verbetering van de zichtbaarheid in zoekmachines

Zoekmachines geven de voorkeur aan goed gestructureerde websites die waardevolle inhoud bieden. Wanneer artikelen worden gegroepeerd in silo’s, wordt het voor zoekmachinebots eenvoudiger om de inhoud nauwkeurig te crawlen en indexeren. Deze verbeterde zichtbaarheid vergroot de kans om hoger te ranken in de zoekresultaten van zoekmachines, wat resulteert in meer organisch verkeer naar de site.

– Het vestigen van de autoriteit van de website

Een goed georganiseerde artikel-silo weerspiegelt expertise in een bepaald onderwerp. Wanneer een website onderwerpen uitgebreid en coherent behandelt, verwerft het autoriteit in de ogen van zowel zoekmachines als gebruikers. Een toename van autoriteit leidt tot meer backlinks, shares en vermeldingen, wat de reputatie en geloofwaardigheid van de site verder versterkt.

Hoe maak je effectieve artikel-silo’s

– Het uitvoeren van zoekwoordanalyse

Voordat je een artikel-silo maakt, voer je grondig zoekwoordanalyse uit om relevante onderwerpen en subonderwerpen te identificeren. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner, Ahrefs of SEMrush om zoekwoorden met hoge zoekvolumes te ontdekken die aansluiten bij het onderwerp van jouw website. Ook de gratis tool van Ubersuggest kan je gebruiken voor je zoekwoorden onderzoek.

– Het groeperen van relevante inhoud

Sorteer de gevonden zoekwoorden in groepen op basis van hun betekenis en overeenkomst met als doel een silo te vormen.

Elke groep wordt op deze manier een zogenoemde ‘artikel-silo’.

Als gevolg van vergelijkbare inhoud samen te voegen, zorg je ervoor dat bezoekers gemakkelijk toegang hebben tot alle relevante informatie over een bepaald onderwerp op één plek.

– Het intern linken van artikelen

Verbind artikelen binnen dezelfde silo met interne links zoals de voorbeelden welke hieronder gegeven worden. Het intern linken helpt zoekmachines om de inhoud efficiënter te crawlen en te indexeren.

Het stelt je lezers ook in staat om naadloos te navigeren tussen gerelateerde artikelen. Op deze manier verbeter je de betrokkenheid en verlaagt je het bouncepercentage.

– Het optimaliseren van de silostructuur voor SEO

Zorg ervoor dat de silostructuur gemakkelijk navigeerbaar is voor zoekmachines en gebruikers.

Deze optimalisatie helpt zoekmachines de hiërarchie van de inhoud te begrijpen, waardoor de kans groter wordt dat de site hoger rankt in de zoekresultaten.

Voorbeeld 1: Het bouwen van een artikel-silo voor een reisblog

H1: Hoe je jouw droomvakantie plant

Het onderzoeken van jouw bestemming

 • Topreisbestemmingen in 2023
 • Verborgen pareltjes buiten de gebaande paden

Essentiële bagage voor je reis

 • Kleding en accessoires
 • Reisformaat toiletartikelen en persoonlijke items

Het vinden van de beste accommodaties

 • Hotels vs. Airbnb: voor- en nadelen
 • Tips voor het boeken van de beste deals

De lokale keuken verkennen

 • Must-try gerechten in [bestemming]
 • Populaire restaurants en streetfood

Voorbeeld 2: Het creëren van een artikel silo’s voor een e-commerce website

H1: Jouw gids voor het kiezen van de perfecte smartphone

Het begrijpen van besturingssystemen

 • Android OS: functies en voordelen
 • iOS: gebruiksvriendelijk en veilig

Het vergelijken van cameraprestaties

 • Megapixels vs. Sensorformaat
 • Optische beeldstabilisatie (OIS) vs. Elektronische beeldstabilisatie (EIS)

Prestaties en batterijduur

 • RAM en verwerkingskracht
 • Batterijcapaciteit en oplaadsnelheden

Ontwerp en display

 • Inkeping vs. Gaatjescamera displays
 • AMOLED vs. LCD-schermen

Voorbeeld 3: Het implementeren van een artikel-silo voor een gezondheids- en wellnesswebsite

Het bereiken van een gebalanceerde levensstijl door mindfulness

Voordelen van meditatie

 • Stressvermindering en emotioneel welzijn
 • Verbeterde focus en concentratie

Lichamelijke activiteit opnemen

 • Cardio-oefeningen voor een gezond hart
 • Krachttraining voor spierspanning

Voeding en dieettips

 • Superfoods voor optimale gezondheid
 • Maaltijdvoorbereiding voor drukbezette personen

Het belang van kwalitatieve slaap

 • Het creëren van een ontspannende bedtimeroutine
 • Slaaphygiëne voor een betere rust

Voorbeeld 4: Het ontwikkelen van een artikel-silo voor een technologie-niche blog

H1: De toekomst van kunstmatige intelligentie en machine learning

Toepassingen van AI in het dagelijks leven

 • Virtuele assistenten en spraaktechnologie
 • AI in autonome voertuigen

Machine learning-algoritmen

 • Begeleid leren vs. Onbegeleid leren
 • Versterkend leren en de implicaties ervan

H2: Ethische overwegingen bij de ontwikkeling van AI

 • Bias en rechtvaardigheid in AI-systemen
 • Het waarborgen van gegevensprivacy en -beveiliging

Conclusie over maken van artikel silo’s

Het implementeren van een artikel-silostructuur is een krachtige SEO-techniek om je website-autoriteit te vergroten en tevens de gebruikerservaring verbetert.

Het helpt je ook als je net begint met bloggen om sneller lezers aan te treken en op je website te houden met waardevolle artikelen.

Wil je weten

Door de inhoud thematisch te organiseren, kunnen websites hoger ranken in zoekmachines, meer organisch verkeer aantrekken en zich vestigen als autoriteiten in hun respectievelijke niches. Of je nu een reisblog, een e-commerce website, een gezondheids- en wellnesswebsite, of een technologie-niche blog runt, het creëren van artikel-silo’s kan aanzienlijk bijdragen aan jouw online succes.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Wat is het doel van een artikel-silo?

Een artikel-silo organiseert de inhoud van een website in thematische clusters zodat gebruikerservaring te verbeterd, de zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten en de autoriteit van de website te vestigen.

Hoe profiteert een artikel-silo van verbeterde SEO?

Artikel-silo’s helpen zoekmachines de context en hiërarchie van de inhoud te begrijpen met als gevolg leidt tot hogere rankings in zoekresultaten en meer organisch verkeer.

Kan ik artikel-silo’s implementeren op een bestaande website?

Ja, het is juist slim om artikel-silo’s implementeren op een bestaande website door relevante inhoud opnieuw te organiseren en intern te linken zodat je sneller autoriteit met je website krijgt.

Is zoekwoordanalyse essentieel voor het maken van artikel-silo’s?

Ja, het uitvoeren van zoekwoordanalyse is cruciaal, omdat het helpt bij het identificeren van relevante onderwerpen en ervoor zorgt dat elke silo is gericht op specifieke zoekwoorden.

Hoe kan ik mijn artikel-silo optimaliseren voor gebruikersbetrokkenheid?

Optimaliseer jouw artikel-silo door middel van beschrijvende koppen, subkoppen en interne links om navigatie gemakkelijker te maken en lezers betrokken te houden.

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *