Bouw aan je doelen en dromen

faalangst overwinnen

Faalangst overwinnen wie wil dit niet. Ik wilde het in ieder geval wel. Het belemmerde mezelf in dingen die ik graag wilde zowel in mijn priveleven als mijn carriere.

Faalangst is een veel voorkomende angst. Ook bij volwassenen is faalangst vaak aanwezig. De vrees om fouten te maken en de vrees om te mislukken belemmert veel mensen om te doen wat ze graag willen maar ook om te doen wat ze moeten doen zoals bijvoorbeeld een examen welke je moet halen om verder te groeien. Het tast je zelfvertrouwen aan met als resultaat dat je steeds onzekerder wordt van jezelf.

In dit artikel ga ik je meenemen hoe je faalangst kan over overwinnen. Is het makkelijk? Zeker niet. Je zult er zelf aan moeten werken om je mindset te veranderen om zekerder van jezelf te worden. En echt, het is mogelijk om het te leren met diverse makkelijke technieken dus lees snel verder.

Zie de mislukking als een les

Wanneer vindt jij dat je faalt? Als je falen als een les gaat zien en niet als een mislukking verandert je mindset in de positieve zin. Succes is eigenlijk falen tot je het onder de knie hebt. Je groeit in wat je wilt zijn en wat je wilt bereiken.

Kijk er naar net zoals vroeger voordat je de lat voor jezelf zo hoog ging leggen en denkt dat alles in één keer moet lukken. Fietsen had je ook niet in één dag geleerd. Je bleef net zolang proberen tot het lukte. Voel jezelf toen deze faalangst? Natuurlijk niet. Je zag het als een les en elke keer werd je er beter in tot het je helemaal alleen lukte.

Keer op keer stapte je uit je comfortzone omdat je wilde leren. Je stond er niet bij stil en dacht er helemaal niet bij na.

Zo is het eigenlijk met alles. Je probeert het. Lukt het niet dan probeer je het opnieuw. Net zolang tot je het onder de knie hebt.

Faalangst als volwassenen

Helaas ben je nu niet meer het kind wat nog onbevangen in het leven stond. Je hebt in je leven nu veel vaker gehoord dat je niet goed genoeg bent. Je hebt ondervonden dat sommige dingen niet zo makkelijk gaan en het opgegeven om het alsnog te doen omdat je zelf bent gaan geloven dat het je niet gaat lukken.

In je hoofd hoor je nog het stemmetje van anderen die je vertelden dat je het niet kan. En nog erger. Je bent jezelf gaan vergelijken met anderen die het wel kunnen. Wel hebben wat jij wilt. Je bent gaan geloven dat je minder goed bent. Maar geloof me. Je bent net zo mooi, net zo slim en net zo krachtig als die ander.

Ieder mens is uniek. Wees blij met wie je bent en wat je doet. Waardeer jezelf.

Falen is een nieuwe kans om weer verder te groeien. En ook jij kan het !

Je houdt jezelf tegen. Dat is zo zonde. Het zijn je eigen gedachten die je tegenhouden.

Faalangst overwinnen als volwassenen

Zoals ik al schreef ik had als volwassen vrouw ook last van faalangst. Heel vervelend want ik beperkte mezelf in wat ik wilde bereiken en graag wilde doen.

Faalangst oplossen met NLP

Door de technieken van NLP wat staat voor Neurolinquistisch Programmeren leerde ik inzien dat mijn eigen gedachten me belemmerden en ik mezelf hierdoor saboteerde.

Bestel het NLP doe boek via mijn blog en vul mijn speciale kortingscode LEERNLP in en je krijgt 25% korting op de aanschaf van het doe boek.

Faalangst overwinnen training volwassenen

Je krijgt de neiging om niets nieuws te ondernemen.

Als je niets onderneemt kan je namelijk ook niet falen. Dat is op dat moment jouw mindset maar als je niets nieuws onderneemt dan zal je ook niet groeien.

Wat je wilt is een groei mindset krijgen. Dit houdt in dat je je mindset zal moeten leren veranderen. De onderstaande artikelen kunnen je ook helpen om je faalangst als volwassenen aan te pakken.

Faalangst als volwassenen aanpakken

Je angst aanpakken als volwassenen is moeilijk. Ik weet het. Het is makkelijker gezegd dat gedaan. Ook ik heb er een tijdje over gedaan om te ontdekken waar het fout ging in mijn mindset.

Geloof me het is echt te doen met de juiste training pak je je angst aan en ga je echt groeien.

Training faalangst overwinnen

Hoe kan je faalangst overwinnen? Om je angst om te mislukken te overwinnen moet je aan de slag gaan met je eigen gedachten. Dit kan je door middel van een training en NLP.

Wat leer je in deze training?

Je leert je gedachten te herkennen. Het zorgt ervoor dat je leert te beseffen dat iedereen fouten maakt maar dat het niet direct falen is. Je krijgt een reeël beeld van je eigen gedachten en wat het met je doet. En natuurlijk het belangrijkste van alles is dat je leert hoe je deze gedachten kan verlichten daardoor krijg je ook minder last van alle symptomen die je bij faalangst krijgt. Dus weg met die zwetende handen, hartkloppingen en dat rot gevoel in je lichaam.

Wat ik heb geleerd door anders tegen mijn faalangst aan te kijken?

Ik ben zekerder van mezelf geworden. Ik durf stappen te nemen welke ik wil. Mijn gedachten houden me niet meer tegen.

Ik ben gestopt met zoveel piekeren en dingen erger maken dan het is. Ik leerde mezelf beter te ontspannen als ik nieuwe dingen moest doen.

In plaats van te denken. Ik ben te oud om te groeien denk ik nu veel vaker “Wat als het wel lukt”. Hoor je het verschil? Zelfs deze kleine verandering in gedachte zorgt er al voor dat je openstaat voor groei. Het neemt al een stukje faalangst weg.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *