Bouw aan je doelen en dromen

Affiliate marketing zonder website. Succesvol en zonder gedoe

Wil je geld verdienen met affiliate marketing, maar heb je geen zin om een website te bouwen? Goed nieuws:  je kunt zeker geld verdienen met affiliate marketing zonder een eigen website te hebben.

In deze beginnersgids gaan we dieper in op deze boeiende mogelijkheid en geven we je praktische tips om zonder technische kennis succesvol te worden. 

Ontdek de geheimen van het genereren van inkomsten en het maximaliseren van jouw affiliate succes, zelfs als je geen technische kennis hebt. 

Laten we meteen beginnen met de vraag die je waarschijnlijk hebt: is het mogelijk om zonder website met affiliate marketing geld te verdienen? Het antwoord is volmondig ja!

Zelf verdien ik geld door te bloggen, maar ook met directe promotie als affiliate op Pinterest en affiliate links in mijn eigen ebooks en in mijn PLR producten maar er is nog veel meer mogelijk.

In dit blog artikel zal ik je waardevolle inzichten geven en praktische tips zodat je zelf aan de slag kunt gaan.

Is Affiliate Marketing Zonder Website Mogelijk?

Je bent hier omdat je geïnteresseerd bent in affiliate marketing zonder het gedoe van een website. Maar is het echt haalbaar? 

Eerst duik ik dieper in op deze manier van geld verdienen vanuit huis of waar je maar wilt en ontdek je strategieën om zonder website geld te verdienen met affiliate marketing.

De Voordelen van Affiliate Marketing Zonder Website

Direct Beginnen:

Je hoeft niet te wachten tot je een website hebt opgebouwd. Begin meteen met het promoten van affiliate producten en zie directe resultaten.

Geen tot minimale Kosten:

Het bouwen en onderhouden van een website kan prijzig zijn. Door zonder website te beginnen, bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare tijd.

Geen Technische Vaardigheden Nodig:

Zelfs als je niet bekend bent met het maken van een website of blog, kun je met affiliate marketing beginnen. Het vereist minimale technische vaardigheden, waardoor het toegankelijk is voor beginners.

De Nadelen voor een affiliate zonder website?

Natuurlijk zijn de voordelen groot, maar zonder website ben je afhankelijk van de social media platforms. Je product promotie is vaak maar kort te zien behalve op Pinterest en YouTube. Tevens is het lastiger om bij de grote affiliate netwerken aan te sluiten in het begin. Je kan je wel direct inschrijven bij PayPro om affiliate te worden. Hier betaal je eenmalig € 7,50 inschrijfkosten. Het voordeel is dat je hier direct kan beginnen met promoten van de campagnes die aangesloten zijn. Nog een bijkomend voordeel is dat de commissies hoog zijn omdat het om digitale producten zoals cursussen gaat.

Ik raad je aan om zodra je wat geld verdient hebt toch een website of een blog te maken. Op die manier bouw je aan een echt passief inkomen. Je eigen online vastgoed.

Een blog maken is met WordPress heel simpel en kan al goedkoop meer hierover kun je vinden in mijn artikel Hoe maak je een blog.

Hoe begin je met affiliate marketing zonder website?

Nu je weet dat het mogelijk is, laten we kijken naar praktische stappen om te beginnen met affiiiate marketing zonder een eigen website.

Stapsgewijze Handleiding:

1. Kies een Niche

Voordat je begint, moet je een niche kiezen waarin je geïnteresseerd bent en waarin je potentie ziet. Kies iets waar je passie ligt en waar vraag naar is.

2. Gebruik Sociale Media

Social media platforms zijn krachtige hulpmiddelen voor affiliate marketing zonder website. Kies de platforms die het beste bij jouw doelgroep passen en bouw daar een aanwezigheid op.

Dit kan je als volgt doen:

 • TikTok en Instagram:
  • Maak aantrekkelijke, boeiende content die gerelateerd is aan jouw gekozen niche.
  • Vermijd het direct plaatsen van affiliate links in de content, aangezien dit op veel platforms niet is toegestaan.
  • Verwijs volgers naar de link in je bio. Plaats een aantrekkelijke oproep tot actie (CTA) in je video’s of bijschriften om je bio-link te bezoeken voor meer informatie.
 • Pinterest:
  • Creëer pakkende, visueel aantrekkelijke pins die verwijzen naar producten die je promoot.
  • Optimaliseer je pins met relevante zoekwoorden en beschrijvingen om de zichtbaarheid te vergroten.
  • Maak borden rond je niche en vul ze met waardevolle content en affiliate producten.
 • Youtube:
  • Maak videocontent die waarde toevoegt aan je doelgroep en gerelateerd is aan je gekozen niche.
  • Plaats je affiliate link in de video beschrijving en moedig kijkers aan om daar te klikken voor meer informatie.
  • Overweeg het maken van tutorials, beoordelingen en aanbevelingen om een betrokken publiek op te bouwen.
Voorbeeld: Affiliate Marketing zonder Website op TikTok

Stel, je hebt besloten om de cursus “Social Media Fortuin” te promoten via affiliate marketing zonder een eigen website. TikTok is een uitstekend platform voor deze strategie. Hier is een stapsgewijs voorbeeld hoe je dit kunt doen:

Stap 1: Maak een pakkend introductiefilmpje

Maak een kort, boeiend TikTok-filmpje waarin je de voordelen van de cursus “Social Media Fortuin” benadrukt. Laat zien hoe de cursus levens kan veranderen door sociale media slim te gebruiken voor financieel succes. Gebruik opvallende visuele elementen en muziek om de aandacht te trekken.

Stap 2: Leg de voordelen uit

In een reeks korte clips leg je de specifieke voordelen uit van de cursus. Denk aan het vergroten van volgers, effectieve contentcreatie, en strategieën voor het genereren van inkomsten op social media. Houd het luchtig en enthousiast om de kijker geïnteresseerd te houden.

Stap 3: Voeg een persoonlijke touch toe

Voeg een persoonlijk tintje toe door je eigen ervaringen te delen met de cursus. Heb je waardevolle inzichten opgedaan? Deel ze! Mensen vertrouwen oprecht advies, dus maak het persoonlijk en authentiek.

Stap 4: Introduceer de affiliatelink

Vertel je kijkers dat ze meer informatie kunnen vinden over “Social Media Fortuin” door te klikken op de link in jouw bio. Wijs op een leuke manier naar de bio-sectie van je TikTok-profiel.

Stap 5: Maak een aantrekkelijke bio

In je profielbio op TikTok plaats je de affiliatelink duidelijk en voeg je een aanmoediging toe zoals “Meer weten? Klik hier voor de cursus ‘Social Media Fortuin’!” Zorg ervoor dat het uitnodigend is en de interesse wekt.

Stap 6: Reageer op vragen en opmerkingen

Als je kijkers vragen stellen in de opmerkingen, reageer dan snel en vriendelijk. Moedig hen aan om de link te bezoeken voor meer details. Een actieve betrokkenheid vergroot de kans op conversies.

Dit voorbeeld laat zien hoe je stap voor stap “Social Media Fortuin” kunt promoten op TikTok zonder een eigen website. Door gebruik te maken van de kracht van visuele content en je persoonlijke touch toe te voegen, kun je effectief affiliate marketing inzetten op dit populaire platform.

In de categorie geld verdienen met Social Media kan je nog meer artikelen vinden over TikTok en Instagram en YouTube.

Ook heb ik een uitgebreid artikel geschreven over geld verdienen met Pinterest zonder website waar je een uitgebreide uitleg krijg over dit verdienmodel.

3. E-mailmarketing zonder Website:

Hoewel je geen website hebt, kun je nog steeds een e-maillijst opbouwen. Gebruik platforms zoals Mailchimp om contact te leggen met je doelgroep en hen waardevolle informatie te bieden.

Wat je niet moet doen met affiliate marketing zonder website?

Er is 1 ding wat je vooral niet moet doen als je affiiate marketing gaat doen zonder eigen website. Ga niet als een gek overal je affiliate links plaatsen. Soms zie je dat beginners overal hun links plaatsen. Ze proberen zoveel mogelijk te reageren op andere blogs en forums en zetten daar hun linkjes neer. Dit is geen goede manier. Dit neemt een vorm aan van spammen. Bovendien loop je het risico om uitgeschreven te worden als affiliate bij het bedrijf waar je de producten van promoot.

Ik zie zelf regelmatig affiliate links van anderen onder mijn pins op Pinterest en op mijn website. Deze linkjes zijn niet van waarde voor mijn bezoekers en volgers en dit soort affiliates denken op die manier geld te verdienen. Sorry voor deze affiliates maar de reacties op mijn website keur ik zelf eerst goed voordat ze geplaatst worden en ik verwijder deze links als ze niet van waarde zijn. Dit zelfde geldt voor Pinterest.

Ga daarom absoluut niet spammen met je affiliate links en plaats ze alleen daar waar het echt toegevoegde waarde heeft.

Veelgestelde Vragen Over Affiliate Marketing Zonder Website:

Laten we enkele veelgestelde vragen beantwoorden om eventuele twijfels weg te nemen.

Veelgestelde Vragen:

1. Kan ik echt geld verdienen zonder website?

Ja, absoluut! Door gebruik te maken van social media en e-mailmarketing kun je daadwerkelijk geld verdienen met affiliate marketing zonder een eigen website te hebben.

2. Zijn er beperkingen bij het niet hebben van een website?

Hoewel het mogelijk is om zonder website geld te verdienen, zijn er beperkingen, zoals minder controle over je merk en minder mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie. Het is echter nog steeds haalbaar en effectief.

3. Welke platforms zijn het meest geschikt voor affiliate marketing zonder website?

Populaire platforms zijn Instagram, TikTok, Facebook, Pinterest en YouTube. Kies platforms die passen bij jouw doelgroep en waar je actief kunt deelnemen.

Conclusie:

In dit artikel heb je ontdekt dat affiliate marketing zonder website niet alleen mogelijk is, maar ook praktisch haalbaar voor beginners. Door te focussen op een niche, social media te benutten en e-mailmarketing toe te passen, kun je succesvol zijn zonder het gedoe van een website.

Onthoud dat consistentie en waarde bieden aan je doelgroep cruciaal zijn voor langdurig succes. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek de opwindende wereld van affiliate marketing zonder website!

note: Net zoals jij geld wilt verdienen met affiliate marketing gebruik ik het ook op mijn website. Dit houdt in dat indien jij iets koopt via mijn affiliate link dat ik mogelijk een commissie verdien. Dit kost jou niets extra en ik wil je alvast hartelijk bedanken.

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *