Bouw aan je doelen en dromen

Ophangen zonder boren. Super tips

Toen in mijn nieuwe huis ging vond ik het zonde om overal maar gaatjes te boren. Ik wilde zoveel mogelijk dingen ophangen zonder boren. In dit artikel zal ik laten zien welke producten ik gevonden heb om zoveel mogelijk dingen op te hangen zonder boren zodat ik niet overal gaatjes in de muren kreeg.

Ik heb in mijn zoektocht internet afgestruind op zoek naar ophangsystemen zonder boren om mijn badkamer accessoires en mijn wanddecoraties zoals bijvoorbeeld een schilderij op te kunnen hangen zonder te boren. Vooral het ophangen zonder boren in de badkamer vond ik heel belangrijk.

Na heel veel zoeken heb ik de producten gevonden welke ik nodig had. Ik had geen idee dat er zoveel ophangsystemen waren zonder boren.

Heb jij net zoals ik een hekel aan overal gaatjes te boren? Dan hoop ik dat ik je op ideeën kan brengen met de producten die ik heb gevonden op dit probleem op te lossen.

Wat ik bovendien ook heel leuk vond aan deze oplossingen was dat ik het zelf kon doen. Ik hoefde niet te wachten tot iemand een gaatje kwam boren maar kon het makkelijk zelf. De mannen die aan het klussen waren bij mij moesten lachen. Ik zei steeds: Power woman heeft het even opgehangen.

Ik kan je vertellen dat mijn ervaring met deze producten boven verwachting was. Het was zo makkelijk om alles te bevestigen.

Hieronder zal ik de producten vermelden welke ik heb gevonden en gebruikt.

Ophangen zonder boren voor de badkamer

ophangen zonder boren-badkamer accessoires-badkamer rekje met zuignappen

Badkamer rekje met zuignappen

Voor de douche ben ik uitgekomen bij dit doucherekje waarvoor je geen gaten in de badkamer hoef te boren. deze is verkrijgbaar bij Fonq.nl.

Deze houder is gemaakt van RVS met een glanzende afwerking. Door de zuignappen voor bevestiging hoef je geen gaatjes te boren in een tegelwand.

Je kan de houder altijd verplaatsen zonder dat er sporen achter blijven.

Het bevestigen van deze douche accessoire was heel makkelijk. Ik heb eerst de tegels waar het op moest ontvet. Je plaatst de zuignap tegen de muur draai hem vast. Ik kan er alles in kwijt. De houder zit stevig op de muur.

Ideaal dat je het kan ophangen zonder boren en als je hem ergens anders wilt ophangen draai je hem zo weer los en plaats hem ergens anders.

Handdoek ophangen zonder boren

ophangen zonder boren-handdoek ring met zuignap

Handdoek ring met zuignap

Ook voor de handdoeken heb ik een mooie oplossing gevonden.

Deze handdoek ring handdoek ring heb ik ook gevonden op FonQ.nl.

De handdoek ring is gemaakt van RVS met een glanzende afwerking.

Het is ook van en in dezelfde style als de flaconhouder voor de badkamer.

Het bevestigen gaat hetzelfde als bij de flaconhouder voor de badkamer. Het was zo gepiept.

Badkameraccessoires ophangen zonder boren

Op de bovenste foto’s was mijn keuze gevallen maar er zijn nog veel meer  mooie ophangsystemen zonder boren voor de badkamer verkrijgbaar.

Als je op de link klinkt zie je alle soorten van Bestlock op een rijtje. Er zijn nog meer merken met het zuignap systeem maar daar kan ik geen oordeel over geven. Ik kan alleen mijn ervaring met het Bestlock systeem met jullie delen. Deze ervaring is heel goed.

Gezien het feit dat de meeste van deze systemen om badkameraccessoires op te hangen zonder boren allemaal zijn voorzien van het zuignapsysteem ga ik er van uit dat ook deze makkelijk te plaatsen zijn.

Waarom ik er voor koos om alles via Fonq.nl te bestellen is omdat is goede ervaringen heb met Fonq.nl en bij een bestelling van € 20,00 zijn de verzendkosten gratis.

fonQ.nl

Handdoek en theedoek ophangen zonder boren in de keuken

Ook in de keuken heb ik mooie tegels waar ik niet in wilde boren. Mijn theedoek en mijn handdoek moesten toch opgehangen worden. Voor dit probleem kwam ik uit bij deze dubbele haak

Nu hangen mijn theedoek en mijn handdoek mooi naast elkaar zonder dat ik lelijke gaatjes moest boren in de keuken.

Zelfs om het handdoekje in het toilet op te hangen heb ik geen gaatjes geboord. Daar heb ik deze haak gebruikt. Deze waren per 2 dus ik had er nog 1 over welke ik in de badkamer heb opgehangen om de badjassen op te hangen.

Canvas ophangen zonder boren

Zoals ik al vermelde wilde ik in de muren ook zo min mogelijk gaatjes. De makkelijkste manier om een canvas op te hangen zonder boren is natuurlijk met de verstelbare spijkers van Tesa.

Verstelbare spijkers van Tesa om schilderijen op te hangen

Voor het ophangen van mijn canvas schilderijen in mijn slaapkamer en ophangsystemen voor mijn woonkamer kwam ik uit bij de  verstelbare spijker tot 2 kg van Tesa en de verstelbare spijker van Tesa tot 1 kg. Degene die ik heb gebruikt zijn geschikt voor behang en pleisterwerk. Mijn schilderijen hangen keurig aan de muur zonder dat ik hoefde te boren.

Het was voor het eerst dat ik deze gebruikte en het werkt heel goed. Let goed op wat het gewicht is van het schilderij dat je op wilt gaan hangen. Er zijn ook verstelbare spijkers verkrijgbaar voor metaal en tegels

Missie ophangen zonder boren is voor mij geslaagd

Wil je net zoals ik zo weinig mogelijk gaatjes in je muren en tegels zijn deze producten om woon accessoires en badkamer accessoires op te hangen echt ideaal.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze producten vinden als je ze hebt uitgeprobeerd net als ik.

In de categorie Wonen zijn de volgende artikelen verschenen:

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *