Bouw aan je doelen en dromen

Herinneringen: Als je vader of moeder overlijdt heb jij dan alles gevraagd wat je wilde weten?

Ken jij de herinneringen en het levensverhaal van je vader, moeder, opa of oma?

Als onze dierbaren er nog zijn staan we er vaak niet bij stil of we alles weten wat we willen weten voor later. We kennen niet al hun herinneringen van vroeger. Daarom is het mooi om het levensverhaal vast te leggen. Dit kan je doen door de persoon waarvan je houdt zijn verhaal te laten schrijven zodat je een dierbare herinnering hebt als deze persoon iets overkomt. Een herinneringsboek is altijd een speciaal aandenken.

Heb jij wel eens gevraagd aan je vader, moeder, opa of oma vertel eens over hun herinneringen?

Als je vader, moeder, opa of oma overlijdt heb jij dan alles gevraagd wat je wilde weten?

Weet jij alle belangrijke dingen in het leven van je dierbare? Praat je over alle gevoelens en herinneringen die ze hebben aan hun eigen leven? De dromen die ze vroeger hadden?

Toen mijn vader plotseling overleed kwam ik erachter dat ik nog zoveel had willen vragen en weten.

Had ik hem maar zijn herinneringen vast laten leggen dan wist ik zijn levensverhaal

Natuurlijk wist ik dingen over zijn leven maar lang niet alles. Waar droomde hij vroeger van? Zijn zijn dromen uitgekomen. Wie was zijn grote voorbeeld? Had hij bereikt wat hij wilde bereiken in het leven? Hoe zou hij bepaalde dingen oplossen?

Raar eigenlijk dat je veel praat met elkaar maar niet alles weet.

Eigenlijk is het raar dat je zoveel met elkaar hebt gedeeld maar niet alle diepe gevoelens, emoties en zijn herinneringen.

Het kwam wel eens ter sprake maar als ik er aan terugdenk hebben we er niet vaak over gesproken. Nu was mijn vader sowieso niet zo’n prater over gevoelens en vond hij het lastig om bepaalde dingen te zeggen. Hij was echt een man van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Over emoties praatte hij niet met zijn kinderen. Hij was de zorgzame vader waar wij niet van mochten weten dat ook hij wel eens zwak was. Dat zijn allemaal dingen die je ziet als degene er niet meer is. Ik zag hem als mijn sterke vader die alles regelde en alles kon. Hij was een man met gouden handjes maar geen echte prater. Hij was een doorzetter en gaf niet snel op.

Geen diepe gesprekken over emoties en geen vastgelegde herinneringen

Ik heb veel gesprekken gehad met mijn vader gelukkig. Ik ben ook dankbaar voor alles wat hij en mijn moeder me geleerd hebben.

Zielsveel van mijn vader en mis hem nog steeds.

De gesprekken die we hadden gingen vaak over mijn leven, ons gezin thuis en hij gaf adviezen. Ook praatjes over van alles en nog wat waren er elke dag. Pas toen hij overleed kwam ik erachter dat ik eigenlijk niet zijn hele levensverhaal kende zoals hij wel van ons.

Die vragen komen vaak pas op als je ze niet meer kan stellen.

Herinneringsboek maken als een dierbare nog leeft is zo mooi

Ik zag nu hele mooie boeken. Het zijn boeken met de titel “Vertel eens” van Elma van Vliet. Wat een prachtig idee.

Wat had ik graag het boek “Pap,vertel eens” gehad dan had ik nu antwoord op de vragen over zijn eigen leven die ik mezelf wel eens stel maar nooit antwoord op zal krijgen van hemzelf.

Deze boeken zijn gemaakt om mensen te laten herinneren wat belangrijk is in het leven.

Volgens de beschrijving zijn er miljoenen mensen op de wereld die met behulp van deze boeken hun levensverhaal opschrijven voor het nageslacht.

Het is een boek waarin je vader  zijn levensverhaal schrijft door middel van belangrijke vragen die gesteld worden in het boek. Ze worden begeleid voor het schrijven van hun verhaal. Alles komt aan bod. Het begint vanaf de geboorte van hemzelf, zijn kindertijd etc.

De boeken zijn verkrijgbaar voor vader Pap,vertel eens, voor moeder Mam, vertel eens, voor Oma Oma, vertel eens voor Opa Opa, vertel eens en nog een aantal die je hier kunt vinden.

Vragen in het boek voor het levensverhaal

Er worden ook vragen gesteld over verliefdheid, wie was zijn held en nog veel meer vragen. Ook vragen over de band tussen vader en kind.

Als alles vragen zijn ingevuld en anekdotes zijn opgeschreven geeft je vader het weer terug aan jou.

Zo heb  je een uniek en persoonlijk boek vol waardevolle herinneringen.

Het is  een prachtig idee van haar om deze boeken te maken.

Zelf koop ik er één voor mijn moeder zodat zij wel haar levensverhaal kan opschrijven en ik ook haar waardevolle herinneringen heb buiten mijn eigen herinneringen om.

Ik kan het iedereen aanraden om zo’n boek te kopen en te geven aan je vader of moeder en niet te wachten tot het niet meer kan en je met veel vragen blijft zitten.

Ik maak op deze blog gebruik van affiliate linken. Dit houdt in dat ik een klein percentage ontvang als u een bestelling plaatst. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken. Het kost je niets extra. In deze blogpost had ik zelf echt heel graag het boek willen hebben en aan mijn vader willen geven. Helaas is dit voor mij te laat en kan ik alleen mijn moeder nog haar verhaal laten opschrijven.

Ik vind het echt een prachtig idee en een waardevolle aanvulling op mijn eigen herinneringen.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *