Bouw aan je doelen en dromen

Babyshower uitnodiging

Elke babyshower begint natuurlijk met een babyshower uitnodiging. Maar welke kraamfeest uitnodiging kies je nu? Je hebt zoveel mogelijkheden. Het is leuk en goedkoop om zelf de uitnodigingen te maken. Zo heb je altijd een originele uitnodiging voor de babyshower. Ben je niet creatief dan kan je de uitnodigingen gewoon bestellen.

In mijn eerdere artikel heb ik uiteengezet hoe organiseer je een onvergetelijke babyshower vind je alles wat je nodig hebt om een een leuk kraamfeest van te maken. In dit artikel ga ik uitgebreider in op leuke ideeen voor babyshower uitnodigingen.

Voordat ik verder ga over babyshower uitnodigingen wil ik nog aangeven dat ik in mijn artikel gebruik maak van affiliate linken. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Als eerste ga ik het hebben over hoe je zelf een leuke babyshower uitnodiging kan maken. Dit kan op verschillende manieren.

Babyshower uitnodiging zelf maken

Ben je creatief en ga je voor het zelf maken van een uitnodiging dan kan je hele leuke ontwerpen maken op de website van Canva.com

Uitnodiging voor een kraamfeest maken in Canva.

Je kan op deze website zelf een uitnodiging ontwerpen of zelfs kiezen uit diverse uitnodigingen voor een babyshower welke al voor je gemaakt zijn. Het is bij de kant en klare sjablonen voor de uitnodigingen mogelijk om allerlei aanpassingen te doen. Je kan je eigen tekst toevoegen maar ook foto’s toevoegen. Het is een makkelijk programma waarmee je heel snel een leuke kraamfeest uitnodiging kan maken. Als je klaar bent sla je het ontwerp op en kan je het zelf uitprinten. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een enveloppe en postzegel en klaar ben je. Voor het printen raad ik aan om stevig papier te gebruiken zoals bijvoorbeeld karton voor kaarten of fotopapier.

Babyshower uitnodiging maken met karton

Vind je het leuk om zelf te knutselen en je eigen originele uitnodiging te maken voor het kraamfeest dan zijn de mogelijkheden oneindig.

Hieronder staat een aantal voorbeelden wat je zoals kunt maken en wat je er voor nodig hebt.

Uitnodiging in de vorm van een luier van karton voor je babyshower.

Wat heb je nodig:

karton

sjabloon van een luier (deze kan je op deze website vinden)

kartel schaar/ schaar

printer

lijm

eventueel strikjes maken van lint

enveloppen om de kaarten te versturen

Download de sjabloon van de luier van de link hierboven. Open de sjabloon in het programma paint en pas het formaat aan op de grootte welke jij je uitnodiging wilt maken zodat het in de enveloppe past welke je hebt gekocht. Sla het document op.

Kraamcadeaus met naam en geboorteaankondigingen

Maak 1 proef exemplaar van print papier om te kijken en knip deze uit met een gewone schaar. Test even of hij in de enveloppe past.

Meet nu het gedeelte waar je de tekst in wilt hebben. Maak in het programma paint een leuke test in het formaat welke je opgemeten hebt. Hou er rekening mee dat je de originele bab shower uitnodiging straks met een kartelschaar gaat uitknippen. Zorg dus voor genoeg ruimte er om heen.

Ook hier maak je 1 proef afdruk van. Leg je tekst in het proef exemplaar van de luier en kijk of het mooi uitkomt.

Als je proef exemplaar goed is kan je beginnen met het printen van de luier op het karton. Je knipt de luier uitnodiging uit met een kartelschaar.

Ook kan je de tekst gaan printen op printpapier en deze uitknippen met een gewone schaar.

De tekst lijm je in de luier kaart en je kan beginnen met de luier uitnodiging te versieren zoals je zelf wilt. Maak een leuk strikje van het lint of maak andere leuke versiersels om er op te plakken.

Zo krijg je je eigen originele zelfgemaakte babyshower uitnodiging.

Babyshower uitnodiging bestellen online

Ben je niet creatief of heb je geen tijd om de uitnodiging voor het kraamfeest oftewel de babyshower zelf te maken dan kan je ook hele leuke uitnodigingen vinden zoals de vooorbeelden hieronder.

Originele babyshower uitnodiging

Eerlijk gezegd vind ik de origineelste uitnodigingen voor een babyshower echt de zelfgemaakte creaties. Je kan het maken zoals je zelf wilt en je creatieve geest zijn gang laten gaan. Als je van knutselen houdt kan je ze maken van karton. Kan je met een computer overweg is een babyshower uitnodiging snel gemaakt in Canva.

Als je op mijn pinterest bord over babyshower organiseren kijk heb ik heel veel leuke voorbeelden staan.

Heb jij je uitnodiging voor het kraamfeest zelf gemaakt of heb je ze besteld?

Ik ben benieuwd naar wat jij hebt gedaan of gaat doen met je babyshower. Zet je ideeën in een reactie en misschien breng je anderen op een leuk idee.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *