Bouw aan je doelen en dromen

review Dyson Pure Cool Tower

Waarom de Dyson Pure Cool Tower? In deze review lees je mijn eerlijke en persoonlijke ervaring met deze ventilator en luchtreiniger.

Na heel lang geïrriteerde ogen, niesbuien en een verstopte neus in mijn huis heb ik vorig jaar met de hele warme dagen besloten om de Dyson Pure Cool Tower ventilator met luchtreiniger te kopen. Niet alleen om het design maar om de goede reviews welke ik had gelezen en de ervaringen van een aantal mensen in mijn kennissenkring en familie met deze ventilator met luchtreiniger.

Voordat ik verder gaat wil ik nog vermelden dat ik in dit artikel gebruik maak van affiliate linken. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken

Twijfel over het kopen van de Dyson Pure Cool Tower gezien de prijs.

De aanschafprijs was wel even een dingetje omdat de Dyson Pure Cool niet goedkoop is. Zeg maar gerust dat het veel geld is voor een ventilator. Het is daarom ook goed om prijzen te vergelijken.

Van de mensen om me heen die hem hebben hoorde ik dat ze geen last meer hadden van allergieën, de lucht in huis fris en schoon was met behulp van deze luchtreiniger. Degene met hooikoorts hebben geen last meer in huis van niesen, verkoudheid en geïrriteerde ogen. Iemand met astma heeft geen last in huis omdat de lucht schoon en fris is en een ander met COPD kan ook beter ademhalen.

Dit heeft mij ervan overtuigd om over de gaan tot het kopen van de Dyson Pure Cool Tower. Ik heb 2 katten in huis die ook voor de nodige huisstofmijt zorgen al hou ik mijn huis goed bij.

Deze luchtreiniger zuivert met de HEPA filter tot 99,95% van de allergenen, stoffen en virussen uit de lucht.

Dyson luchtreiniger kopen

De Dyson Pure Cool Tower is te koop onderstaande bedrijven. Ook de andere dyson luchtreinigers zijn hier te koop:

 

Review Dyson Pure Cool Tower na 1 jaar gebruik.

Ik schrijf deze review nu pas omdat ik ruim de tijd heb genomen om deze ventilator met luchtreiniger te testen. Ik heb de Dyson Pure Cool Tower nu 1 jaar in gebruik.

In ieder geval kan ik je vertellen dat ik nog steeds blij ben met de Dyson Pure Cool tower. Ten eerste heb ik geen last meer van niesbuien in huis. Ten tweede geen last meer van geïrriteerde ogen en en derder is mijn verstopte neus in huis over. Dit had je natuurlijk al begrepen omdat ik na een jaar het apparaat nog steeds in huis heb.

Ik heb de warmte van vorige jaar heel goed overleefd dankzij dit apparaat zonder problemen met de warme temperatuur in huis. Ook heb ik door de Dyson ’s nachts op de slaapkamer te zetten zonder problemen van geluid en warmte kunnen slapen. Nu komen de warme dagen er opnieuw aan en veel mensen twijfelen dan om de Pure Cool Tower aan te schaffen.

Mobiele airconditioner was voor mij geen optie

Voor mij was een mobiele airconditioner geen optie omdat er dan altijd een raam open moet blijven staan om de slang naar buiten te hangen. Zo zou de warmte nog meer naar binnen komen en mijn 2 katten zouden ontsnappen. Ook voor de veiligheid wilde ik geen raam open laten staan in mijn huis.

Dit en de ervaringen van bekenden met dit apparaat waren voor mij ook redenen om voor deze ventilator met luchtreiniger te kiezen.

Ook met hele warme dagen blij met de Dyson Pure Cool Tower

Ook met de warme dagen ben ik ontzettend blij met de Dyson. Oké het is geen airconditioner maar hij zuigt de warme lucht op en blaast frisse schone lucht in je huis daardoor voelt het ondanks de warmte niet benauwd aan in huis.

Omdat het geen airconditioner is daalt net zoals bij een gewone ventilator de temperatuur in huis niet echt. Je voelt een koele aangename bries door je kamer.

Ik moet eerlijk zeggen dat iedereen die hier in huis komt zeer te spreken is over de bries die je voelt maar ook dat ze aangeven dat ze echt merken dat het niet benauwd is in mijn huis op warme dagen.

Geen last van allergieën zoals hooikoorts meer dankzij de Dyson Pure Cool Tower

Ik heb in huis in elke kamer luchtroosters die altijd open staan voor. Ook lucht ik mijn huis door deuren en ramen een tijdje open te zetten.

Ik woon in Vlaardingen dus onder de rook van Rotterdam en de Botlek aan de andere kant dus echt schoon is de lucht buiten niet. Helemaal niet als de wind onze kant uit staat.

Dat merkte ik helemaal toen ik de Dyson de eerste keer in aanzette op de automatische stand. Hij begon op een lage stand maar toen de sensoren alles gemeten hadden ging hij direct op de hoogste stand. Ik merkte na een klein uurtje al een heel verschil met de luchtkwaliteit in huis. Je kan dan echt merken met ademhalen dat de lucht schoner wordt. Ook bij hooikoorts scheelt dit heel veel.

Wat is de Dyson Pure Cool Tower en wat doet deze ventilator met luchtreiniger?

Zoals ik al vertelde is de Dyson Pure Cool tower geen airconditioner. Het is een ventilator met een geweldige luchtreiniger. De ventilator zorgt voor een koele bries. De HEPA-filter zuivert de lucht tot 99,95% van de allergenen, stoffen en virussen uit de lucht. De actieve koolstoffilter zuivert gassen en vieze geuren uit de lucht. De Dyson Pure Cool tower kan 350 graden om zijn as draaien zodat hij geen enkele hoek van de kamer mist.

De sensoren van de Dyson meten de temperatuur, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en bijzondere gassen in huis. Kortom je huis krijgt een goede luchtkwaliteit en de koele bries zorgt voor verkoeling.

Bediening van de Dyson Pure Cool Tower

De bediening van deze ventilator met luchtreiniger is echt heel eenvoudig. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd zodat je zelf niet op hoeft te staan als je hem aan wilt zetten haha.

Zelf heb ik hem ook verbonden met mijn smartphone. Dit is heel eenvoudig. Je download de Dyson app en verbind hem met je telefoon. Je kan in deze app je woonplaats aangeven zodat je ook de luchtkwaliteit buitenshuis ziet. Op sommige dagen wordt je van de luchtkwaliteit buitenshuis niet vrolijk maar goed dat kan ook niet anders als je onder de rook van Rotterdam en de Botlek tegenover je hebt.

Wat kan je nog meer met de Dyson app?

In de App zelf kan je de luchtkwaliteit, temperatuur en de luchtvochtigheid zien.

Omdat ik deze review over de Dyson Pure Cool Tower goed wilde doen heb ik vannacht het apparaat uitgeschakeld. Ik kan je vertellen dat ik echt minder goed geslapen heb. Ik voel mezelf minder uitgerust en wakker werd met een droge neus en last van mijn ogen. Daarom heb ik vanochtend vroeg het apparaat weer snel ingeschakeld en hij staat nu weer te draaien. Ik zag in de App dat de kwaliteit binnen in huis zeer slecht was doordat hij vannacht uit is geweest. Gelukkig merk ik nu dat de luchtkwaliteit weer beter wordt doordat mijn neus weer open gaat en mijn ogen niet langer geïrriteerd zijn.

Wat ik persoonlijk heel handig vindt aan de App is dat je de ventilator op afstand kan bedienen. Als ik niet thuis bent gaat hij vaak uit en onderweg naar huis kan ik hem dan via de app aanzetten zodat zodra ik thuis komt de lucht weer gereinigd is.

Mijn ervaring met de Dyson Pure Cool Tower?

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik nog steeds heel erg blij bent dat ik hem heb gekocht. Deze ventilator met luchtreiniger doet zijn werk geweldig.

Goed slapen en gezonde luchtkwaliteit in huis

Dankzij deze luchtreiniger heb ik geen last van mijn allergieën meer in huis waardoor ik mezelf een stuk beter voel.

’s Nachts zet ik hem op mijn slaapkamer en ik wordt echt uitgerust wakker door de schone lucht op de slaapkamer. Er zit op de Dyson Pure Cool Tower een nachtstand zodat je geen last hebt van het geluid. Met een gewone ventilator kon ik niet slapen dus dit is voor mij echt een uitkomst.

Mooie vormgeving en kindvriendelijk

Daarnaast heeft dit apparaat een mooie vormgeving en is veilig voor kleine kinderen en huisdieren. Doordat er geen roterende bladen zijn waar vingertjes of pootjes tussen kunnen komen.

Geen geurtjes meer in huis

Nog een voordeel is dat je geen last meer hebt van geurtjes in je huis. Ik heb mechanische ventilatie in mijn huis maar ondanks dat bleven er toch nog geurtjes in huis hangen. Ook ik de stof die neerdaalt in mijn huis een stuk minder geworden dat is toch ook een fijne bijkomstigheid.

De Dyson Pure Cool Tower reageert heel snel op geurtjes en stofjes in je huis. Als ik bijvoorbeeld parfum opspuit in de woonkamer detecteert hij dat heel snel en gaat hij direct in een hogere stand totdat de lucht weer gereinigd is. Hetzelfde geldt voor roken. Als je een sigaret opsteekt detecteert de Dyson dit direct en begint de lucht te zuiveren. Je ruikt binnen de kortste tijd ook niet dat er gerookt is in huis.

Nadelen van de Dyson Pure Cool Tower

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen nadelen heb ontdekt behalve de prijs natuurlijk. De aanschaf is duur maar gezien het profijt welke ik heb is het eerlijk gezegd het geld dubbel en dwars waard.

Filter kopen voor de Dyson

In de beschrijving had ik gelezen dat de HEPA filter na ca een half jaar vervangen moet worden. Deze filters kosten ten tijde van dit review bij Dyson € 60,00.

Ik heb de Pure Cool Tower nu 1 jaar in gebruik. Hij draait geen hele dagen. Als ik niet thuis ben staat hij stand-by en ik heb de filter nog niet hoeven te vervangen. In de App kan je zien wanneer je de filter moet vervangen.

Mijn conclusie over de Dyson Pure Cool Tower

Het is jammer dat dit apparaat duur is want het zal zoveel mensen kunnen helpen. Als je het geld wel hebt is het het echt waard om voor deze ventilator met luchtreiniger te gaan. Je hebt de 30 dagen niet goed geld terug mogelijkheid maar waarschijnlijk ben je net zoals ik tevreden met de Pure Cool Tower. Het belangrijkste om te onthouden is dat het geen airconditioner is maar dat hij zorgt voor een koele bries en een zuivere lucht in huis.

Ik ben echt nog steeds super blij met dit apparaat.

Ik hoop dat ik je met deze review meer duidelijkheid heb kunnen geven. Deze review over de Dyson Pure Cool Tower is mijn eerlijke persoonlijke mening en ervaring.

Wat vind jij van deze Dyson ventilator met luchtreiniger?

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *