Bouw aan je doelen en dromen

Ontzuren voor een gebalanceerd lichaam

Ontzuren van je lichaam? Waarom is het nodig om te ontzuren oftewel detoxen en hoe doe je dit? Als je lichaam te zuur is kan dit invloed hebben op je gezondheid. Je kan diverse lichamelijk klachten krijgen daarom is het belangrijk de zuur-base evenwicht van je lichaam te herstellen. In dit artikel zal ik uitleggen wat verzuren is en tevens hoe je je lichaam kan ontzuren.

Je kan ontzuren door middel van voeding en sappen maar ook door middel van het gebruik van ontzurende producten zoals bijvoorbeeld thee.

In dit artikel leg ik uit wat je kunt doen om je lichaam te ontzuren en waarom dit belangrijk is.

Wil je ontzuren door middel van voeding en sappen?

Als je wilt detoxen of ontzuren door middel van voeding en sappen dan raadt ik je aan om het 21 dagen ontzurings traject te volgen van MissNatural. In deze 21 dagen ontgift je je lichaam door middel van voeding en sappen.

Meer informatie over deze 21 dagen detox Clean Start vind je hier. Buiten lekkere recepten krijg je ook veel tips en informatie over het ontzuren van je lichaam met voeding.

Waarom ontzuren?

Nadat het lezen van het boek “In Balance for Life”understanding & maximizing your body’s pH factor waarin uitgelegd wordt hoe belangrijk de zuur base van je lichaam is. Ben ik mezelf gaan verdiepen in ontzuren omdat het zoveel met je lichaam doet.Ik vind het een heel interessant boek waarin wordt beschreven welke voedingsstoffen niet goed zijn en wat ze doen in je lichaam. Er wordt in het boek besproken wat een slechte pH waarde van je lichaam doet met je gezondheid maar ook wat je er tegen kunt doen.

Welke klachten je krijgt als je lichaam te zuur is en er worden ook recepten gegeven voor 14 dagen. Ik zal onderstaand het boek vermelden voor degene die geïnteresseerd zijn om meer te lezen over de zuurgraad van je lichaam en hoe je met gezonde gewoontes en voeding je lichaam kan ontzuren. 

Ik ken mensen met fybromyalgie en mensen met jicht die er veel baat bij hebben als ze hun lichaam ontzuren. Zelf heb ik het uitgetest met mijn chronische pijn en ik vind het een aanrader. Mijn ervaring met ontzuren zijn heel goed omdat mijn klachten er minder door werden. Het gaat helaas niet over maar met verlichting ben ik al blij. De afvalstoffen die zich in de spieren ophopen verminderen een heel stuk waardoor ik minder pijn heb en tevens wordt mijn lichaam gereinigd.

Ontzuren: het nieuwe ontgiften van je lichaam

Detoxen, ontslakken, ontgiften, sapkuren: iedereen heeft er wel eens van gehoord maar wat doet het met je lichaam. Zo’n schoonmaakkuurtje voor je lichaam ruimt afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam op. Maar voor een gezond en fit lichaam is ontzuren nog veel belangrijker. Want met de juiste zuurgraad kunt u heel wat gezondheidsklachten voorkomen en zelfs aanpakken!

Wat is verzuring van je lichaam?

Verzuren is een proces welke je nauwelijks tegen kan houden. Of je nu gezond of ongezond leeft, ziek of kerngezond bent: iedereen krijgt last van verzuring. Dit komt omdat we veel dierlijke eiwitten, suikers, vetten eten en drinken frisdrank. Dit verhoogt de zuurbalans in het lichaam zodat verzuren optreedt. Alcohol en roken zijn verzurend maar ook duursport heeft een verzurende werking. Maar de grootste boosdoener is stress – en wie heeft daar in deze drukke tijden eigenlijk geen last van? Stress verzuurd je lichaam.

Welke klachten krijg je als je niet gaat ontzuren

Ons lichaam is een intelligente machine die prima in staat is om zuren te neutraliseren en af te voeren. Daarvoor is natriumbicarbonaat nodig, ook wel bekend als zuiveringszout. Het lichaam kan deze stof zelf aanmaken, maar vanaf het veertigste jaar loopt de hoeveelheid natriumbicarbonaat drastisch terug. De zuren die niet meer kunnen worden afgevoerd, worden dan in verschillende delen van het lichaam opgeslagen. Zo ontstaan zure afzettingen in de gewrichten, het bindweefsel, de spieren en de bloedvaten.

En dat geeft klachten als spierpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, huidklachten, schimmelinfecties en ontstekingen.

Oorzaak van verzuring van je lichaam

Welvaartsziekten: we horen er steeds vaker over. Honderdduizenden Nederlanders hebben last van een of meerdere chronische gezondheidsklachten. Het wordt steeds duidelijker dat onze levensstijl vaak de oorzaak is want een ongezond eetpatroon en een teveel aan stress zorgen voor verzuring.

We leven steeds ongezonder

Onze westerse levensstijl heeft ons veel goeds gebracht. Maar zo langzamerhand zijn onze leefgewoontes wel steeds ongezonder geworden. We eten veel dierlijke eiwitten, suikers en vetten. Tevens drinken we alcohol, koffie en frisdrank. We roken of gebruiken medicijnen. We staan bloot aan straling en luchtverontreiniging. En daarbovenop komt in de meeste gevallen ook nog een fikse portie stress. Al deze invloeden hebben een effect op het lichaam: ze ontregelen de zuurbalans van je lichaam.

De verzuring neemt toe

Door een verkeerde voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting komen er in ons lichaam zure afvalstoffen vrij. Om de zuurgraad van het bloed constant te houden, voert uw lichaam die zuren af. Maar wanneer de hoeveelheid afvalzuren te groot wordt, lukt dat niet meer. De zuurresten worden dan opgeslagen in weefsels en gewrichten. Afhankelijk van erfelijkheid en levensstijl kan die verzuring op den duur leiden tot het ontstaan van chronische aandoeningen.

Actief ontzuren helpt!

Zelf alkaline water maken

Ben je op zoek naar een manier om zelf baisch water te maken? Ontdek dan de AlkalineWaterKan – een ware gamechanger in de wereld van waterfiltratie.

In tegenstelling tot traditionele waterfilterkannen, gaat de AlkaKan verder dan alleen het verwijderen van smaak- en geurverstorende elementen. Deze geavanceerde waterkan voegt tijdens het filtratieproces ook mineralen toe aan het water, waardoor de pH-waarde stijgt en het ORP (Oxidatie Reductie Potentieel) daalt.

Wat betekent dit voor jou? Simpelweg, de AlkaKan transformeert gewoon kraanwater tot heerlijk vers gefilterd, alkalisch water met een verbeterde hydratatie en antioxidantenwerking. Het resultaat? Een gezondere, verfrissende ervaring bij elke slok.

Door het verhogen van de pH-waarde tijdens het filtratieproces wordt het water basischer, wat betekent dat het een hogere pH-waarde heeft dan neutraal water (pH 7). Dit basische water kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben, waaronder een betere hydratatie en een verminderd oxidatief stressniveau in het lichaam.

Klaar om je hydratatieroutine naar een hoger niveau te tillen? Probeer de AlkalineWaterKan vandaag nog en ervaar zelf het verschil!

Door het verhogen van de pH-waarde tijdens het filtratieproces wordt het water basischer, wat betekent dat het een hogere pH-waarde heeft dan neutraal water (pH 7). Dit basische water kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben, waaronder een betere hydratatie en een verminderd oxidatief stressniveau in het lichaam.

Test: Is jou lichaam verzuurd?

Ben je ouder dan 40?0 ja    0 nee
Eet je regelmatig rood vlees?0 ja    0 nee
Drink je alcohol?0 ja    0 nee
Drink je koffie?0 ja    0 nee
Rook je?0 ja    0 nee
Eet je veel suikers en vetten?0 ja    0 nee
Heb je last van stress?0 ja    0 nee
Sport je elke week intensief?0 ja    0 nee
Gebruik je medicijnen?0 ja    0 nee

Bij elke ’ja’ wordt het risico dat je aan het verzuren bent groter. Je voedingspatroon en levensstijl zijn van grote invloed, maar ook je leeftijd speelt een rol. Vanaf je veertigste heeft je lichaam simpelweg te weinig natriumbicarbonaat om alle zuren te kunnen neutraliseren. En dan neemt de verzuring in rap tempo toe! Het is goed om te beginnen met je lichaam te ontzuren.

Signalen van een verzuurd lichaam

Vermoeidheid, haaruitval, slapeloosheid, stijve spieren, huidproblemen, obstipatie, zure oprispingen maar ook neerslachtige gevoelens: het kunnen de eerste signalen zijn dat je aan het verzuren bent. Als de verzuring steeds verdergaat, kunnen zich op den duur meer ernstige problemen ontwikkelen.

Hoe kan je lichaam ontzuren?

Om je lichaam weer in balans te krijgen zodat je een goed zuur-base evenwicht krijg, moet je actief gaan ontzuren. Door elke dag basisch water te drinken, extra bicarbonaten te slikken, ontzurende baden te nemen en ontzurende kruidenthee te drinken zullen de opgebouwde zuurresten worden afgevoerd. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk basische voeding te eten, zoals groenten, fruit, noten en zaden. Als je je lichaam begint te ontzuren met gezonde voeding en het bovenstaande zal je energie toenemen en je lichaam ontdoet zich van afvalstoffen. Op die manier hersteld de ph waarde van je lichaam en krijgt je lichaam de zuur-base evenwicht weer terug.

5 Tips voor basische voeding om te ontzuren

Voor een goede zuurbalans zou je voeding voor 80% uit basische en 20% uit zuurvormende producten moeten bestaan. In de praktijk blijkt echter dat we per dag maar 30-40% basisch en 60-70% zuurvormend voedsel binnen krijgen.

Hier zijn 5 tips om je voedingspatroon meer basisch te krijgen:

  • Eet zo weinig mogelijk suiker
  • Neem juist lekker veel groenten
  • Fruit mag, maar liever niet meer dan twee stuks per dag
  • Drink zo weinig mogelijk drankjes met koolzuur en suiker
  • Wees matig met vlees en vis

Wist je dat…

… er in Japan en Zuid-Korea al sinds lange tijd basis water wordt gedronken? Reguliere en alternatieve artsen zijn daar bekend met de positieve bijdrage van basisch water voor je gezondheid.

…in ideale toestand 70% van je lichaam uit water bestaat? Maar rond je veertigste is dat gehalte gedaald tot 35%, terwijl dan 50% van je lichaam bestaat uit vaste en vloeibare zure afvalstoffen…

…steeds meer wetenschappelijk artikelen verschijnen die aangeven dat verzuring aan de basis ligt van veel voorkomende welvaartsziekten?

Mijn ervaring om mijn lichaam te ontzuren

Ik heb zelf chronische pijn en drink basisch water en de ontzurende kruidenthee. Ik merk dat mijn spieren minder pijn doen en ik heb ook meer energie gekregen. Deze producten kan ik in ieder geval aanraden. Ook ken ik mensen met fybromyalgie en een aantal met jicht en deze hebben er ook baat bij.

Ik ben van plan om nog meer producten van hun uit te proberen omdat ik ook weet hoe goed magnesium is voor je spieren en gewrichten. 

Heb jij ervaring met het ontzuren van je lichaam?

Doe jij wel eens aan detoxen? Wat doet het bij jou? Krijg je er meer energie van als je je lichaam ontzuurd? Ik vind het leuk als je in een reactie laat weten wat jou ervaringen met het ontzuren van je lichaam zijn.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *