Bouw aan je doelen en dromen

Alleen met Kerst

Alleen met Kerst?

Alleen met Kerst? Ja inderdaad en weer zo’n zielige blik. Waarom kijk je zo? Waarom die blik?

Kerst komt er weer aan.

Wat voor veel mensen een gezellig feest is geldt helaas niet voor iedereen.

Niet iedereen heeft een partner, gezin of familie waar je Kerst mee door kan brengen.

Waarom vindt iedereen Kerst zo belangrijk? Waarom verwachten mensen dat voor iedereen Kerst hetzelfde is en geven mensen zielige blikken als iemand zegt dat hij of zij geen plannen heeft? Alleen zijn met Kerst kan blijkbaar echt niet terwijl er zoveel mensen alleen zijn met Kerst.

Alleen zijn met kerst

Alleen zijn met kerst vindt de ene erg en de ander niet. Er zijn genoeg mensen die er voor kiezen om 2 dagen lekker voor zichzelf te houden. Even bijkomen van het hele jaar en deze mensen vinden het niet er dat ze alleen zijn met Kerst.

363 dagen van het jaar vind niemand het raar of zielig als je alleen bent. Met Kerst veranderd die gedachte ineens en moet je die 2 dagen feest vieren en gezelligheid hebben met mensen om je heen.

Niet dat ze daar die andere 363 dagen over nadenken maar met Kerst hoor je niet alleen te zijn.

Ben je eenzaam als je met Kerst alleen bent? Waarom?

Ben je zielig? Waarom denkt men dit gelijk.

Ik stelde mezelf deze vragen omdat mijn Kerst dit jaar ook heel anders is dan de voorgaande jaren.

Voor het eerst in 52 jaar alleen met Kerst

Ook ik ben voor het eerst in 52 jaar alleen met kerst.

Heb ik dan geen familie of vrienden? Jawel maar mijn familie heeft andere plannen en vrienden een gezin.

Degene waar ik kerst mee zou vieren is in het buitenland sinds de zomer. Misschien heb je het stuk gelezen over zijn vertrek. Je kunt mijn persoonlijke verhaal lezen in het artikel: Burn out en de “ik vertrek”reactie

Hij zou de maand december bij mij zijn maar het lukt niet met zijn werk wat hij inmiddels gevonden heeft om terug te komen voor één maand. Tevens is hij erover aan het denken om daar te blijven en niet meer terug te komen naar Nederland.Op dit moment zit mijn leven in een rollercoaster van emoties en moet ik flink gaan nadenken wat ik ga verder ga doen. Natuurlijk gaat mijn leven gewoon door en ik moet er het beste van maken maar nu moet ik eerst al mijn gevoelens en leven weer op een rijtje krijgen.

Daarom is kerst dit jaar heel anders dan voorheen. Ik kijk anders aan tegen mensen die me eigenlijk hebben laten zitten en wat nu blijkt ook niet kennen.

Ik ben altijd optimistisch over dingen en hou er van om te lachen en leuke dingen te doen. Natuurlijk is dat gevoel niet weg maar ik moet nu mijn emoties een plek gaan geven en doe even rustiger aan en denk veel na. Ik geloof echt dat het optimistische weer terugkomt hoor maar als coach weet ik hoe belangrijk het is om je gevoelens niet weg te stoppen maar te laten komen en gaan zoals het opkomt. Het is tijd om aan mezelf te denken.

Wat doen met kerst alleen

Ik zie het als 2 vrije dagen waarin ik dingen op een rijtje zet en vooral ook probeer te ontspannen. Ik wil geen masker ophouden voor anderen tijdens de feestdagen dus ik blijf lekker lang in bed en heb me voorgenomen om  de Crossfire serie van Sylvia Day nogmaals te lezen. De emoties zullen vrijkomen. Ik heb genoten van de hele serie en ondanks de tranen die het me toen ook gaf is het een mooi en erotisch liefdesverhaal. De hele dag als “ma flodder” rondhangen en op de bank liggen met een goede film.

’s avond maak ik een gewone maaltijd zoals anders. Gewoon lekker rijst met chili garnalen en Thaise groenten in de wok. Lekker snel klaar en makkelijk. Ik schenk mezelf een lekker wijntje in en proost alvast op een beter jaar die gaat komen.

De tissues zet ik klaar voor het geval ik een huilbui krijg van de rollercoaster waar ik in zit en laat alles er uit komen wat er aan spanning in mijn hoofd en lichaam zit. Ik schrijf mijn emoties op zodat ik ze kan verwerken. Misschien ga ik een brief schrijven welke ik nooit zal versturen maar alleen is voor mezelf om alles te verwerken.

En hopelijk ben ik dan weer klaar voor de drukte in mijn werk.

Schamen omdat je alleen bent met Kerst?

Nee ik schaam mezelf absoluut niet.  2 dagen goed voor mezelf zorgen.

Ik ben niet van plan om mezelf te verontschuldigen dat ik alleen ben met Kerst.

363 dagen per jaar hoef ik mezelf niet te verontschuldigen dat ik alleen ben. 363 dagen per jaar staan mensen er ook niet bij stil dat je alleen bent. Dat is niet negatief bedoelt maar omdat ik het raar vind dat mensen zich schamen als ze alleen zijn met de Kerst.

Zielige blikken

De zielige blikken die mensen geven als je zegt dat je met Kerst alleen bent gooi ik over mijn schouders. Ik hoef mezelf niet te schamen dat ik dit jaar geen behoefte hebt aan Kerst.

Natuurlijk had ik het liever anders gezien maar dit is het leven. Het leven kent ups en downs. Dit is mijn jaar van de downs. Ik hoop dat er volgend jaar meer ups komen in mijn leven. Ik ga er van uit dat er nieuwe dingen en nieuwe mensen op mijn pad komen.

Vergeet niet dat er genoeg mensen zijn die alleen zijn met Kerst.

Er zijn mensen die er niet van houden en gewoon gaan werken. Of mensen die er voor kiezen om lekker te genieten van de vrije dagen en ook tijd nemen om bij te komen en op de bank te hangen.

Net zoals er mensen zijn die niemand hebben en het alleen moeten redden.

Het is zo jammer dat er door de buitenwereld een gevoel wordt opgelegd dat je jezelf moet schamen als je alleen bent.

Geef je mensen ook een zielige blik als je hoort dat ze geen plannen hebben voor de Kerst?

Denk dan eens aan bovenstaande voordat je een oordeel velt dat deze mensen zielig of eenzaam zijn.

Ben je ook alleen met de Kerst?

Ga lekker onderuit op de bank met een goed boek of een goede film.

Zie het als 2 vrije dagen waarin je kan doen wat je wilt en met niemand rekening hoef te houden.

Wat doe jij met de kerst?

Ik ben benieuwd laat gerust een reactie achter.

Kerst 2018

Gerelateerde berichten

  4 reacties

 1. matthijs
  op 8:59 pm

  ik ben 53 en ik ben altijd alleen met kerst vrienden heb ik nauwelijks en familie heb ik niet meer , eerste kerstdag is voor mij een zondag als elke andere zondag
  met dat veschil dat er op de meeste andere zondagen geen kerstboom staat

  Beantwoorden
  • admin
   op 7:37 am

   Ik hoop dat je wel geniet van je dagen Matthijs. Het is idd voor nog meer mensen een gewone zondag. Als je er maar een gezellige dag jezelf van maak. Dat is belangrijk

   Beantwoorden
  • wilma
   op 2:57 pm

   Ik zet al jaren geen kerst boom meer . Voor wie eigenlijk denk ik dan .
   Met kerst doe ik veel administratie werk van me zelf zodat ik wat te doen heb ,en voor de rest lekker lui zijn .

   Beantwoorden
   • admin
    op 10:51 am

    Dat is idd een goed plan. Je hebt met die dagen heerlijk tijd voor dingen waar je anders niet aan toe kom. Vooral lekker lui zijn en ontspannen is lekker om te doen.

    Groetjes,
    Yvonne

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *