Bouw aan je doelen en dromen

Recepten en ideeën voor taarten

Recepten en ideeën voor de lekkerste en mooiste taarten

Heel veel mensen kijken met veel plezier naar “Heel Holland bakt”, “The CakeBoss” en “the Great British Bake Off”. Door deze programma’s is het taarten en cupcakes bakken een rage geworden.

Je kan de mooiste taarten en de lekkerste taarten nu zelf maken. Er is zoveel te vinden over het maken bakken van taarten en versieren dat je nooit zonder ideeën komt te zitten.

Ik heb een aantal leuke websites voor je opgezocht met taart recepten maar ook leuke ideeen over hoe je je taart zelf kan decoreren.

Wat vind je in dit artikel over recepten voor taarten en taarten versieren:

1.Waar kan je de benodigdheden om taarten of cupcakes te bakken en te versieren kopen in Nederland?

2.Nederlandse en buitenlandse websites met lekkere taart recepten en de mooiste taart decoraties

3.Leuke boeken over zelf taarten maken met recepten en decoraties

4.Decoreren van taarten met een airbrush

5.Decoreren van taarten en cupcakes met fondant

Dit artikel bevat een aantal affiliatie linken. Dit houdt in dat als u iets besteld via mijn link dat ik een klein percentage ontvang. Het kost u niets extra’s.

Waar koop je materialen en benodigdheden om zelf de mooiste en de lekkerste taarten te bakken en te versieren?

Ben je zelf een groot fan van leuke en mooie taarten bakken en versier je regelmatig taarten, cupcakes of koekjes dan ken je vast De Leukste Taartenshop al.

App WinactieApp Winactie

De Leukste Taartenshop

Ik heb een webwinkel gevonden waar je echt alles kunt krijgen om zelf de lekkerste cupcakes, koekjes, cake pops of taarten kan maken. Ook hebben ze heel veel voor het decoreren van taarten. Het is de grootste online shop voor deze leuke hobby. Het assortiment bestaat uit de allerbeste merken zoals o.a. FunCakes, Wilton, PME en meer.

Recepten voor taarten

Op de website van De Leukste Taartenshop kan je ook heel veel lekkere taart recepten vinden maar ook leuke ideeën om te decoreren.

Wist je dat ze ook hele leuke taart decoraties hebben en bak artikelen speciaal voor Valentijnsdag? Het is toch altijd leuk en origineel om een eigen gemaakt taart cadeau te geven op valentijnsdag.

Ook kan je ze vinden op youtube waar veel instructiefilmpjes staan. Heerlijk om naar te kijken en nog leuker om het zelf daarna te gaan maken.

Ze zijn te vinden op Pinterest en Instagram dus je kan heel veel ideeën en inspiratie op doen en alles is bij hun verkrijgbaar.

Dus hou je er van om lekker taarten, cupcakes, koekjes of andere lekkere dingen te bakken dan moet je echt een bezoekje brengen aan deze website.

Het leuke van deze taarten maken webwinkel is dat ze ook rekening hebben gehouden met speciale producten. Zo zijn er ook Halal producten, Kosjer producten en Glutenvrije producten te verkrijgen om je eigen taart te maken en je taart te decoreren.

Zo kan iedereen lekkere dingen maken.

App WinactieApp Winactie

Websites met lekkere en mooie taart recepten:

Ik heb hieronder een aantal leuke website’s neergezet waar je taart recepten en leuke voorbeelden zie. Laat je inspireren door deze taarten maaksters en ga zelf aan de slag.

Er staan ook Engelstalige websites bij waarbij je de recepten aan moet passen aan grammen en onsjes maar het is mogelijk om al deze lekkere dingen zelf te maken.

Deleukstetaartenshop.nl . Deze shop heb ik hierboven al uitgebreid besproken maar mag niet ontbreken in dit rijtje.

Leukerecepten.nl 

wie echt niet mag ontbreken is natuurlijk Carlo’s Bake Shop “CakeBoss”. Hier kan je zoveel inspiratie opdoen als je in de Gallery kijkt. De prachtigste creaties zie je daar staan.

My cakeschool.com  een engelstalige website met prachtige taarten. Er staan veel video’s op zodat je kan zien hoe ze decoreren en vele recepten. Echt een hele leuke site om een kijkje te nemen.

Sugarhero.com een hele leuke engelstalige website met heel veel recepten en voorbeelden.

stylesweetca.com dit is ook een engelstalige website met duidelijke uitleg en lekkere taart recepten, koekjes, etc.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke websites met taart recepten en mooie inspiratie om taarten te maken en te decoreren maar dit zijn er een aantal die ik zelf heel leuk vind.

Boeken over taarten maken

Net zoals er veel website zijn zijn er natuurlijk ook heel veel boeken te verkrijgen.

Ik zal hieronder een aantal leuke boeken op een rijtje zetten.

Het decoreren van taarten met airbrush

Een hele leuke manier om taarten te decoreren is met een airbrush. Je kan hele leuke en mooie stencils kopen om je taart te versieren.

Als je deze link volgt komt je op Youtube en zie je heel veel verschillende filmpjes over het decoreren van taarten met behulp van een airbrush.

Taart airbrush

Je ziet vaak bij de winkels voor taart decoratie dure airbrushes. Daar kosten ze vaak tussen de € 70,00 en zelfs € 90,00. Zelf heb ik deze Timbertech Airbrush. Deze airbrush kost maar € 41,95 en voldoet prima om taarten mee te decoreren.

Voedingskleurstoffen om te gebruiken met de airbrush kan je bestellen bij de Leukste Taartenshop.

Airbrush sjablonen om taarten te decoreren

Er zijn heel veel sjablonen te koop om je taart te versieren met de airbrush. Ik kan je aanraden om deze te bestellen bij AliExpress. Ze hebben een grote keuze aan stencils voor taarten. Een bijkomend voordeel is dat het een stuk goedkoper is dan in Nederland bestellen. Nadeel is dat je even geduld moet hebben want het kan wel 3 weken duren voordat je de sjablonen voor taart decoratie in huis hebt. Gezien het feit dat het veel geld scheelt heb ik het er graag voor over.

Taarten decoreren met fondant

Met fondant kan je hele leuke decoraties maken voor taarten. Je kan het kneden in allerlei vormen zoals bijvoorbeeld bloemen of figuren. Als je zelf niet zo creatief bent in figuren maken van fondant dan verkopen ze ook bij AliExpress hele leuke mallen. Je maakt de fondant eerst soepel en stop het dan in een mal. Zo kan je de mooiste decoraties voor je taarten maken.

De fondant om taarten en cupcakes te versieren kan je kopen bij DeLeuksteTaartenshop.

Voor de mallen om taarten te versieren op AliExpress kan je hier kijken: Fondant Molds

Wil je zien hoe je de mallen moet gebruiken en leuke taart decoratie ideeen op doen kijk dan eens hier. Je ziet allerlei filmpjes hoe taarten gedecoreerd worden met fondant en behulp van malletjes.

Het decoreren van je taart met fondant is echt heel leuk en je kan op die manier de mooiste taarten zelf maken. Zelf versieren van je taarten is hierdoor erg makkelijk.

koken & tafelen algemeen

Weet je zelf nog een website waar ze hele lekkere recepten voor taarten hebben? Of weet je een website waar hele mooie gedecoreerde taarten staan? Deel ze dan gerust in een reactie zodat alle taarten makers deze kunnen bekijken en inspiratie op kunnen doen voor deze leuke hobby.

Kijk voor meer leuke blog artikelen eens bij:

hobby’s 

koken & tafelen algemeen

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *