Bouw aan je doelen en dromen

Opruimen in kleine stapjes voor het beste resultaat in huis.

Huis opruimen in kleine stapjes is de makkelijkste manier om je huis aan kant te krijgen.
Zelfs de grootste sloddervos kan op deze manier zijn woning opgeruimd en netjes krijgen.

Heb jij ook moeite met je huis op te ruimen en weet je niet waar je moet beginnen?

In dit artikel geef ik je informatie over het opruimen met de Marie Kondo Methode. Persoonlijke vind ik het de makkelijkste manier en sommige dingen heb ik voor mezelf aangepast omdat ik liever begin met het opruimen per ruimte. 

Als ik door mijn hele huis begin met opruimen weet ik van mezelf dat het chaos wordt. Ik ben heel goed in nog meer troep creëren in plaats van mezelf aan het plan te houden om het netjes te krijgen. Vandaar dat ik deze opruim stappen voor mezelf per ruimte toe heb gepast. 

Het is even een werk maar als je het hebt gedaan is het zo makkelijk om het bij te blijven houden en is mijn huis altijd netjes en opgeruimd. 

Wil dat zeggen dat je bij mij thuis niets ziet? Nee echt niet hoor. Het is geen toonzaal. In mijn huis zie je wel dat er geleeft wordt en dan mag ook vind ik persoonlijk. Mijn huis geeft me nu rust. De stress glijdt van me af als ik thuis ben dat is belangrijk.

HuishoudenHuishouden

Voordat ik verder ga met het uitleggen waar je moet beginnen met opruimen met de Marie Kondo stappen wil ik je eerst even vertellen dat ik op mijn website gebruik maak van affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets besteld via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage krijg. Dit kost je niets extra en ik wil je alvast hartelijk bedanken als je iets gekocht hebt via mijn blog. 

Waar begin je met opruimen in kleine stapjes?

Waar begin je met opruimen? Dat is altijd de grote vraag want als je net zo bent als ik en je begint zonder er over na te denken zit je binnen de kortste keren met een kamer vol dingen die je uit moet zoeken over de vloer. In plaats van opruimen zit je dan met meer troep dan dat het opgeruimt wordt.  Zelf begin in altijd met de woonkamer. Aangezien ik geloof in een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Voor zijn de woonkamer en de slaapkamer een rustpunt. Deze moeten altijd als eerste opgeruimd zijn.
Kijk voor jezelf welke kamer je als eerste opgeruimd wilt hebben.

Opruimen van je huis beginnen met kleine stapjes

Er zijn 2 makkelijke methodes om je huis weer netjes en aan kant te krijgen.
In dit artikel bespreek ik de Marie Kondo methode. Dit is voor mij als sloddervos de ideale methode. Het heeft me veel meer rust in mijn huis en hoofd gegeven. Ik voel mezelf nu ontspannen in huis zonder allerlei troep om mee heen.

Het was even veel werk maar het geeft me nu de ruimte om mijn tijd te besteden aan mijn hobby’s en mijn ontspanning zoals bijvoorbeeld het schrijven van mijn blog artikelen.

Wie is Marie Kondo opruim methode voor je huis?

Marie Kondo is een Japanse consultant welke mensen helpt hun rommelige huis om te zetten in een inspirerende en serene ruimte. Ze wordt ook wel de wereldberoemde opruim guru genoemd.
En met recht moet ik eerlijk zeggen.

Met de Marie Kondo methode heb je altijd een opgeruimd en rommelvrij huis.

Nooit meer zoeken naar kwijtgeraakte spullen en vervolgens weer nieuw kopen en het later weer tegenkomen. Met als resultaat dat je het dubbel hebt.
Zoals je waarschijnlijk wel weet geeft een opgeruimd huis rust in je hoofd. Het zorgt voor meer balans.

Wat is de Marie Kondo methode om op te ruimen?

Deze methode is echt simpel. Het opruimen met kleine stapjes is echt ideaal. De gedachte van Marie Kondo opruim methode is dat je dat je alleen spullen bewaard die je vreugde bezorgen.

Natuurlijk is het niet zo dat je waardevolle spullen met herinneringen weg moet gooien maar deze geef je een mooi plekje in je huis. Dit kan zijn in een mooie opberg box of je zet ze in je huis neer.

Wat anders dan andere opruim technieken is dat je werkt per categorie. Het opruimen per categorie houdt in dat je echt begint met één categorie.
De focus ligt niet in wat gooi ik weg maar wat bewaar ik en waar welke spullen geven me een goed gevoel.

Bewaren waar je blij van wordt.

Overbodige spullen weggooien om ruimte te maken in je huis

Overbodige spullen weggooien en je huis minimaliseren. Zo blijf je nooit meer overbodige troep houden.
Geloof me ik ben creatief en z in alle spullen wel iets waar ik ooit wat mee kon doen of iets van kon maken. Met als gevolg dat mijn kasten uitpuilden van overbodige troep wat ik maar bleef bewaren. Het lag zelfs jaren als in de kast of in de kelder.

Ja want zelfs de kelder of schuur kan je met deze methode aanpakken zodra je je huis hebt opgeruimd.

Nieuwe kijk op je huis opruimen

Doordat je alles in kleine stapjes doet en het voor iedereen goed vol te houden is krijg je een nieuwe kijk op opruimen.
Je veranderd volledig je opruim mindset waardoor je rust krijgt. Het is zo heerlijk om niet meer steeds naar spullen te moeten zoeken en alles op orde te hebben in je huis.

Hoe werkt je huis opruimen in kleine stapjes?

Je gaat opruimen in kleine stapjes per categorie.
Bijvoorbeeld eerst kleding, dan schoenen, dan papier etc.
In het boek “Opgeruimd” worden er exact uitgelegd hoe je dit kunt aanpakken.

Neem bijvoorbeeld kleding. Haal alle kleding uit de kast, pak elk kleding stuk in je hand en vraag jezelf af: “Wordt ik hier blij van?” “Draag ik dit nog?” en vooral belangrijk “pas ik dit nog?”.
Er worden tips gegeven hoe je je kleding het beste op kunt vouwen om het te ordenen in je kast.

En belangrijker: Het werkt echt. Het kost even moeite om het jezelf aan te leren maar echt je kast is met haar methodes echt geordend.
Zo ga je elke categorie af. Voor elke categorie worden er tips en adviezen gegeven waar je op moet letten.

Wat vooral belangrijk is tijdens het opruimen per categorie is dat je niet halverwege moet wisselen van categorie.

Als je net als ik ben zal je het volgende vast wel herkennen.
Je begint met opruimen. Alle spullen uit je kast heb je bijvoorbeeld op bed gegooid met het idee van nu ga ik echt alles uitzoeken en netjes opruimen. Vervolgens kom je een foto album tegen. Het gevolg was voor mij dat ik eindigde met een kopje thee heerlijk herinneringen ophalen uit mijn foto album en bleef ik zitten met een bed vol troep en geen zin meer om op te ruimen.
Alles ging met dezelfde gang weer de kast in.

Als je jezelf hier in herkent is de Marie Kondo methode om je huis op te ruimen met kleine stapjes ideaal.

Geen uitstelgedrag meer met opruimen van je huis door deze kleine stapjes

Met het boek van Marie Kondo veranderd je je uitstelgedrag doordat het makkelijk is om toe te passen.
Ik weet nu dat ze gelijk heeft en met alle tips in het boek wordt je huis weer georganiseerd en opgeruimd.

Opruim tip als je gaat beginnen met opruimen in kleine stapjes

Ik weet dat het voor mij niet werkt om alles op één hoop te gooien als ik ga opruimen. Als ik alles op de grond of het bed gooi en ik moet dan ook nog stapels maken wat ik wil bewaren, wat ik weggooi en wat naar een andere kamer moet zakt de moed in mijn schoenen.

fonQ.nl

Ook pak ik per categorie niet mijn hele huis maar doe ik het per kamer.
Het volgende helpt goed voor mij:

Neem 4 verhuisdozen of opberg boxen.

Plak briefjes op de dozen.

Als eerste plak ik een briefje op de doos met “opbergen” in de kamer waar ik bezig ben.

Ten tweede “opbergen in een andere kamer”

ten derde “weggooien”,

ten vierde verkopen op bijvoorbeeld marktplaats of rommelmarkt. Met het verkopen van je oude spullen kan je nog leuk wat extra geld verdienen.

Met deze manier van briefjes op de dozen plakken heb ik niet diverse stapels liggen waar ik moedeloos van wordt.

Op deze manier blijft het zelfs tijdens het opruimen netjes en overzichtelijk voor mezelf en blijf ik gemotiveerd.

Boek aanrader om je huis op te ruimen in kleine stapjes

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *