geld verdienen online-online geld verdienen-extra geld verdienen-geld verdienen met bloggen-geld verdienen met je website

Hoe kan je online geld verdienen met bloggen of een website?

Wil je net als ik ook online geld verdienen met bloggen? Het is echt mogelijk. Hoe je dit kunt doen? Geld verdienen online heeft veel mogelijkheden. Je kan zelf een blog beginnen en net zoals ik beginnen met bloggen en starten met affiliate marketing en daarmee geld verdienen.

Toen ik mezelf ging verdiepen in online geld verdienen met bloggen of met een website oftewel het passief geld verdienen zoals ze het noemen zag ik teksten voorbij komen als:

-Verdien duizenden euro’s per maand online

-Overal ter wereld werken en passief geld verdienen. Alleen dingen doen die je leuk vind.

-Hoe ik duizend dollar verdiende online met 1 blogpost

-Leven in financiele vrijheid met online geld verdienen

-passief geld verdienen en nooit meer werken

Ik gebruik ik mijn artikel affiliate linken. Dit houdt in dat indien je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Ik wil degene die via mijn link iets kopen alvast hartelijk bedanken.

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt om online geld te gaan verdienen met bloggen

Ik ben heel veel sites gaan lezen en mezelf gaan verdiepen in online marketing en affiliate marketing. Er is zoveel te vinden op het internet dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik wilde weten of het echt mogelijk is om geld te verdienen online. Of online geld verdienen ook mogelijk is voor een leek als ik.

Ik had voor mezelf van alles opgeschreven en interessante websites gevonden. Ook had ik veel youtube filmpjes over wordpress opgeslagen en ik besloot aan de slag te gaan.

Waar moet ik beginnen met online geld verdienen?

Na heel wat brainstormen had ik besloten een eigen blog te gaan maken. Waar ging ik het over hebben? Nadat ik alle categorieën had uitgedacht ben ik aan de slag gegaan.

Ik had overal al gelezen dat ik geen gratis blog moest nemen als ik geld wilde verdienen met bloggen dus ik moest aan de slag met een goede webhosting en een domeinnaam. Nadat ik mijn domeinnaam had verzonnen kon ik verder.

Inmiddels heb ik meerdere artikelen geschreven over online geld verdienen. Je vind deze hier.

Hosting wordpress om te beginnen met bloggen

Het eerste wat ik moest doen is mijn Domeinnaam Checken. Deze was nog vrij dus ik heb hem gelijk vastgelegd. Het is belangrijk om je eigen domeinnaam en Webhosting te hebben omdat je natuurlijk toegelaten wilt worden om straks affiliate marketing te kunnen gaan doen.
Webhosting hoeft niet duur te zijn.
Het handige bij Yourhosting.nl is dat je kunt kiezen uit diverse pakketten. Je kan beginnen met de goedkoopste en later altijd nog uitbreiden naar een duurdere webhosting pakket. Je installeert WordPress met 1 klik zodat je snel kan beginnen. Ook kan je nog kijken bij Neostrada. Er is veel keuze aan goede webhosting voor je blog.

Het is even uitzoeken welke je wilt nemen maar als je dit eenmaal hebt geregeld kan het online geld verdienen gaan beginnen. Ik raad aan een website of een blog te beginnen met WordPress. Het is echt eenvoudig om hiermee een blog te maken.

Wil je weten hoe je makkelijk een eigen blog start lees dan mij artikel: Hoe maak je een eigen blog of website in 4 stappen.

Je denkt nu misschien “ik kan toch ook een gratis blog of website beginnen?”

Natuurlijk kan dat maar als je echt extra geld wilt verdienen met je blog of website heb je niets aan een gratis blog. Je bent met een gratis blog niet vrij om advertenties te plaatsen en je zit vast aan de templates van je gratis blog. Het is dus niet verstandig als je passief geld wilt gaan verdienen. Je kan het beste gelijk goed beginnen. 

Er zijn veel bedrijven die het niet als professioneel zien als je geen eigen domeinnaam en hosting hebt. Om affiliate te worden zullen ze je niet snel toelaten om voor hun publisher te worden. Je kan er dus beter voor kiezen om een WordPress blog te maken met eigen hosting.

Oke het is niet gratis maar het hoeft ook niet duur te zijn. Als je het goed doet met affiliate marketing heb je het ook snel weer terug verdient.

WordPress in een paar klikken online!

Alles geregeld om te gaan bloggen en nu?

Gelukkig was er een automatische installatie van WordPress en een duidelijke uitleg van WordPress te vinden. Als je de stappen volgt wijst alles voor zich.

Daarna was het zoeken naar een WordPress theme welke ik geschikt vond om te gebruiken. Je kan kiezen uit zoveel verschillende thema’s. Als je er één gekozen hebt kan je hem altijd nog wijzigen ook als je al artikelen geplaatst hebt op je website.

Wil je een blog met een professioneel WordPress theme met webwinkel lees dan straks mijn artikel “10 wordpress themes met shop onder de € 50,00”. Zo kan je zien dat een betaald theme geen honderden euro’s hoeft te kosten.

Artikelen schrijven voor mijn blog

Nu kwam het belangrijkste. Mijn blog had ik gemaakt en nu snel verder. Ik moest gaan bloggen. Er moesten artikelen geschreven worden. Ik had al diverse onderwerpen opgeschreven en ben gewoon begonnen.

Nadat ik een aantal artikelen had geschreven heb ik mezelf aangemeld bij bol.com voor het partnerprogramma. Ik had al gelezen dat bij bol.com de commissie varieerde per categorie. Voor categorie Brons waar bijvoorbeeld electronica onder valt ontvang je 3%, voor de categorie zilver waar bijvoorbeeld boeken, wonen en slapen, sport en vrije tijd onder vallen krijg je 6%. In de categorie goud waar onder meer e-boeken, baby, mooi en gezond onder vallen krijg je 8%.

Het was mijn 1e poging om iets te verdienen om mijn Webhosting terug te verdienen. Bol.com verkocht de producten die ik gebruikte voor mijn artikelen dus het was mijn eerste stap. Gelukkig ben ik toegelaten.

Heb je veel lezers nodig om online geld te verdienen met je blog of website?

Het antwoord daarop is lastig. Je hebt niet echt heel veel lezers nodig om al geld te verdienen met bloggen in het begin. Wat je nodig hebt is goede content (goede blogposts c.q. goede artikelen).

Je moet leren te begrijpen wat de mensen op je blog of website zoeken. Leren hoe je je bezoekers aantallen kan laten groeien.

Het is daarom belangrijk dat de artikelen die je schrijft van goede kwaliteit zijn zodat bezoekers terugkomen.

Zorg ervoor dat je stukken schrijft van minimaal 500 woorden. Het liefst veel langer.

Plaats regelmatig content op je website (minimaal 1 x per week)

Verzin goede titels voor je content want dat is wat bezoekers trekt. Een pakkende titel is een belangrijke reden voor mensen om je content te gaan lezen.

Natuurlijk is het zo dat hoe meer bezoekers te krijgt op je blog hoe meer geld je verdient. De kans wordt natuurlijk groter dat iemand iets via jou linken koopt als je meer bezoekers hebt.

Heb ik al online geld verdiend?

Ik ben nog maar een beginner en moet nog veel leren. Het schrijven van content zal steeds makkelijker gaan. Hoe meer je oefent hoe makkelijker het wordt. Ook moet ik nog heel veel leren over SEO’s en het monitoren van mijn blog.

Maar na 2 maanden bloggen heb ik in ieder geval mijn webhosting al terugverdiend. Ik heb nog niet veel bezoekers en ook nog niet veel artikelen op mijn blog staan. Online geld verdienen met affiliate marketing werkt dus wel. Het aantal stijgt nog steeds waardoor ook mijn verdiensten stijgen.

Passief geld verdienen?

Ik kan echt niet zeggen dat online geld verdienen passief geld verdienen is. Je moet je eigen blog bij blijven houden. Veel tijd steken in de stukken die je schrijft en zorgen dat je voldoende bezoekers krijg. Dit betekend jezelf echt heel goed verdiepen in SEO’s en het monitoren van je blog of website.

Inmiddels heb ik mezelf ook aangemeld bij TradeTracker. Ook hier ben ik toegelaten met mijn website en ook daar kan mijn avontuur gaan beginnen. Elke dag krijg ik meer bezoekers op mijn blog en dat betekend ook extra inkomsten.

Wil je ook beginnen met online geld te verdienen met je blog of website?

Wil je online geld verdienen met bloggen schrijf je dan in bij onderstaande affiliate bureau’s. Inschrijven is gratis. Hopelijk wordt je net als ik toegelaten en kan je geld verdienen met internet.

Klik hier om jezelf ook aan te melden bij het affiliate programma van TradeTracker.

Bij TradeTracker zijn heel veel bedrijven aangesloten zodat er voor iedereen wel een bedrijf of product te vinden is om te promoten.

Wil je meer weten over online marketing lees dan mijn artikel: Affiliate marketing en online geld verdienen

update 31 mei 2019: Ik heb mezelf inmiddels ook ingeschreven bij AWIN om publisher te worden en ik ben toegelaten.

Laat het avontuur van online geld verdienen beginnen

Ik heb nog een lange weg te gaan.

Er is voor mij nog veel te leren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet verwacht had dat online geld verdienen echt werkt. Het is leuk om artikelen te schrijven en nog leuker is dat mensen mijn website bezoeken. Als beginnend blogger hoop je daar natuurlijk op en dat is me al gelukt.

Mijn avontuur gaat verder. Nog heel veel te leren en nog veel meer leuke artikelen voor jullie schrijven. Het bloggen is in ieder geval een leuke hobby om te doen. Ik heb er heel veel plezier in.

Ik hou jullie op de hoogte.

Ben jij ook het avontuur aangegaan om geld te verdienen met bloggen of website met affiliate marketing? Laat me weten in een reactie hoe het gaat

2 gedachten over “Hoe kan je online geld verdienen met bloggen of een website?”

 1. L.Leysen

  Hey, eerst en vooral een toffe inspiratievolle blog.
  Wat ik vooral enorm behulpzaam vind is lezen en raad op volgen van anderen vandaar dat ik ook enorm geloof in het volgen van cursussen en mastermind groepen, youtube, blogs,.. te veel om op te noemen.
  Graag zou ik even iets willen delen dat mij geholpen heeft via onderstaande link, ik hoop dat iemand er iets aan heeft. clickbank

  1. Hoi,

   Dat je wel voor je compliment. Het is inderdaad belangrijk dat je zoveel mogelijk lees over affiliate marketing als je geld wilt verdienen met bloggen of een website. Clickbank is idd een affiliate programma. Helaas zijn er ook veel negatieve berichten over clickbank te vinden. Als affiliate van clickbank zit je een beetje in het grijze gebied van affiliate marketing want veel producten die ze daar verkopen voegen niet de waarde toe die ze beloven.
   Het is wel fijn dat het jou geholpen heeft maar er is op youtube ook veel te vinden over hoe je kan beginnen met affiliate marketing om online geld te verdienen. Ik heb je affiliate link verwijdert en alleen de naam clickbank genoteerd omdat ik persoonlijk vind dat mensen voordat ze beginnen aan clickbank zelf goed onderzoek moeten doen. Sorry hiervoor.

   Groetjes,
   Yvonne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *